Basis zoekopdracht

Door op de startpagina een gewas te kiezen in het drop down menu en vervolgens opte klikken wordt alle rasinformatie die op dat moment in de rassentool aanwezig is onder de vorm van een samenvattende tabel weergegeven.

Als er voor een bepaald ras meerdere raservaringen geregistreerd werden, wordt voor de verschillende criteria een gemiddelde weergeven. Door op het vergrootglas bij lijn van een ras te klikken, worden de verschillende raservaringen van dat ras apart weergegeven.


Geavanceerde zoekopdracht

Door op de startpagina de filter aan te zetten, wordt de zoekfunctie uitgebreid met een aantal selectiecriteria:Voor al deze selectiecriteria is het mogelijk om een keuze op te geven via de verschillende "drop down" menu's waardoor het resultaat van een zoekopdracht verfijnd wordt.


 Zelf een raservaring toevoegen

Door zelf ook raservaringen toe te voegen, voedt je de database en help je collega-telers in hun zoektocht naar geschikte rassen. Dit kan door in de resultaten tabel op de '+' van de titelbalk of door rechtsboven op "Raservaring toevoegen" te klikken:


of


Vervolgens krijg je een scherm te zien waarop alle gegevens van de raservaring ingevuld kunnen worden. Hierbij zijn volgende veldjes verplicht in te vullen: "BodemType", "Afdekking", "Teeltjaar", "TeeltPeriode", "Zaadhuis", "Zaad" en "Afzettype". De andere veldjes zijn facultatief. 

Voor de criteria kun je een score aangeven die varieert van "--" tot "++", door het gewenste vakje aan te klikken. De "0" score geldt als gemiddeld voor dat criterium.


Wanneer je alles ingevuld hebt, kun je je raservaring naar de database versturen door op  te klikken.

Ter info

De nieuw ingevoerde raservaringen worden niet meteen zichtbaar in de rassentool. De beheerders moeten de ingevoerde raservaringen eerst goedkeuren.